mobil  mekke  medine  alofetvayeni

ust gecit

Makaleler

ÇORUM MÜFTÜLÜĞÜ YAZ KUR’AN KURSLARI GÖRKEMLİ AÇILIŞLA BAŞLADI.

acilis2013kc224.06.2013 tarihinde Çorum Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an kursları için Merkez İmam-Hatip Lisesi Tatbikat Camii, Buhara Tevhit Camii ve Fatih Sultan Mehmet Camilerinde bir dizi açılışlar yapıldı.Çorum İl Müftülüğü, yaz Kur'an kurslarının açılış töreninde 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına tüm çocuklar davet edildi.

İmam Hatip Lisesi Camii bahçesinde yapılan Yaz Kur’an Kursları açılışına İl Müftü Yardımcısı Ahmet SÜZEN, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah SALMAN, Müftülük Saymanı Abdullah SANAR, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr.Kaşif Hamdi OKUR, İmam-Hatip Lisesi Müdü vekili, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile Abdibey Camii, Emre Camii ve İmam-Hatip Lisesi camii Yaz Kur’an Kurslarına katılacak 1500 öğrenci ve velileri katıldı.

Program Emre Camii Müezzin Kayyımı Safet ÇALIŞ’ ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İmam-Hatip Lisesi Yaz Kur’an Kursu geçici Öğreticisi Numan ACAR’ın seslendirdiği ilahinin ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi OKUR öğrenci ve velilere hitaben yaptığı konuşmasında; Diyanet İşleri Başkalığının son birkaç yıldır eğitime büyük önem verdiğini ve Çorum Müftülüğü tarafından da  bir çok faaliyetin gerçekleştirildiğini söyledi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Kur’anı öğrenmelerinin önemine değinen Doç.Dr. Kaşif Hamdi OKUR’un konuşmanın ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet SÜZEN Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ’ in Yaz Kur’an Kursları mesajını okudu. Programın sonunda yapılan duanın ardından tüm öğrenci ve velilere meyve suyu, çikolata ve çeşitli ikramların ardından proğram sona erdi.Mimar Sinan Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiin bahçesinde yapılan Kur’an kursları açılışına ise İl Müftü Yardımcısı Tahir KILIÇ katıldı. Açılışa katılan öğrenci ve velileri hitaben Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ’ in Yaz Kur’an Kursları mesajının okunmasının ardından yapılan dua ile proğram sona erdi.Buhara Tevhit Camiinde yapılan Yaz Kur’an Kursları açılışına İl Müftü Yardımcısı Abdullah PAMUKLU, Yaz Kur’an Kursu öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı. Abdullah PAMUKLU veli ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Yaz kur’an Kurslarının acilis2013kc1önemine değinerek, çocuklarımızın dini doğru kaynaktan en iyi şekilde öğrenmeleri noktasında Müftülük olarak her türlü gayreti gösterdiklerini ve buna veliler olarak ta çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarına göndermelerini istedi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ’ in Yaz Kur’an Kursları mesajını okudu. Yapılan duanın ardından program sona erdi.

Bimer

KUTLU DOĞUM